Coaching

Bij individuele coaching staat het verkrijgen van inzicht in de financiën centraal en het ontwikkelen van financieel gezond gedrag. Belangrijk in dit traject is dat de regie zo veel mogelijk bij de client zelf ligt en door mij ondersteunt wordt. Het coachingstraject kent twee onderdelen de financiën en het gedrag in relatie tot de financiën.

 

Eerst proberen we in kaart te brengen waar tegen aangelopen wordt wat betreft de financiën en waar ondersteuning gewenst is. We onderzoeken wat hiervan de oorzaak is en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Veelal wordt dan begonnen met het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Gezamenlijk maken we dan een plan van aanpak hoe deze inkomsten en uitgaven in balans gebracht kan worden. Er wordt naar de uitgaven kant gekeken maar ook naar de inkomsten kant. Denk hierbij aan financiële bronnen waar u wellicht “recht” op hebt maar nog geen gebruik van maakt zoals belastingtoeslagen, bijzondere bijstand, vrijstellingen van gemeentelijke belastingen/ heffingen.

 

Een belangrijk onderdeel van het coachingstraject is dat we gaan kijken hoe we gedurende het traject kunnen komen tot financieel gezond gedrag. Wat heeft dat tot op heden in de weg gestaan en welke interventies zijn nodig om dat te kunnen realiseren. De methodiek “krachtwerk” staat hierbij centraal. Zie pagina “werkwijze” voor meer informatie over de methode krachtwerk. Klik hier

 

Altijd zoeken we naar een traject die passend is. De ervaring heeft mij geleerd dat het geen zin heeft om een traject te bewandelen die niet aansluit aan je persoonlijke situatie (context waarin je leeft) en dus niet passend is.

 

foto-voor-coaching-01

 

 


Perseu consultancy staat voor deze dienst geregistreerd bij:

 

lidnummer 20160104

 

Nederlandse Vereniging Voor Budgetcoaches en Schuldhulpverleners

http://www.nvvbc.nl

Terug

Meer informatie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overige diensten...

  Inkomensbeheer

  Bij inkomensbeheer staat enerzijds het verkrijgen van balans in de inkomsten en uitgaven centraal en anderzijds het verkrijgen van rust en vertrouwen bij de client om de financiën op termijn weer op een verantwoorde manier zelf te kunnen doen.

  Schuldenbeheer

  Deze dienst is geschikt voor mensen die wel de discipline hebben om iedere maand de vaste lasten te voldoen maar nog niet de zorgen kunnen en/of willen hebben om de schulden te beheren met alles wat daarbij komt kijken.

  Training voor professionals

  Mensen in schulden helpen met de juiste kennis en ervaring zorg voor geslaagde hulptrajecten. Kennis delen zorgt er voor dat meer mensen de juiste kennis bezitten om mensen verder te helpen. Kennis delen = samen staan we sterk!