Schuldenbeheer

Bij schuldenbeheer staat het beheren van de schulden centraal zoals het woord zelf ook aangeeft.

Deze dienst is geschikt voor mensen die wel de discipline hebben om iedere maand de vaste lasten te voldoen maar nog niet de zorgen kunnen en/of willen hebben om de schulden te beheren met alles wat daarbij komt kijken. Er kan  gelijk voor deze dienst gekozen worden bij aanvang van de samenwerking.

 

Deze dienst kan ook een (laatste) fase zijn binnen het traject om mensen te laten groeien naar gezond financieel gedrag. Deze dienst loopt altijd samen op met een coachingstraject. Door deze twee diensten samen op te laten lopen is het mogelijk om de regie en de bijbehorende verantwoordelijkheid (weer) neer te leggen waar deze hoort zonder dat je als persoon gelijk het gevoel hebt er helemaal alleen voor te staan.

 

Ik las ergens een hersenspinsel met de woorden: “Wil je mij even heel stevig loslaten…” Ik vertaal dit voor mezelf naar het Loslaten met een vangnet

 

Door het loslaten (met een vangnet) creëer je de ruimte voor de ander om te groeien, groei die noodzakelijk is om te komen tot gedragsverandering en uiteindelijk tot gezond financieel gedrag

Let it go - website

Het uitgangspunt van mijn werkwijze is dat de regie en de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij de persoon zelf blijft. Binnen het contact staat de eigen kracht van een persoon centraal en vanuit hier wordt gebouwd naar gezond financieel gedrag. Deze dienst sluit hier goed bij aan.

 

Voor wie of wanneer is deze dienst geschikt?

 • Als je schulden hebt;
 • Je schulden wilt laten beheren en je bent in staat om je vaste lasten zelf te beheren;
 • ….

 

 


Interactieve samenwerking met andere hulpverleners:

 

Vanaf de start is er veel waarde gehecht aan ketensamenwerking. Dit werpt ondertussen flink zijn vruchten af. Hoe mooi is het als we zo met elkaar kunnen samenwerken dat we de hulpvrager beter kunnen ondersteunen. Hierin is nu de volgende stap gezet! Interactief samenwerken door inzicht te geven in het traject en door te delen…

 

Met veel enthousiasme wordt gewerkt met het programma ToDoIst . ToDoIst is een programma voor projectmanagement en taakmanagement.

 

“Vertrouwen creëer je door te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt…”

 

Met dit programma willen wij hierbij aansluiten. Het geeft de mogelijkheid aan verwijzers en andere hulpverleners om een traject op taakniveau te volgen. Tevens is het mogelijk om zelf een taak bij ons neer te leggen.

 

Is dit nu echt zo nodig?

Of iets echt nodig is dat hangt af van de situatie en hoe je wenst te werken. Is het zinvol? Ja dat zeker! Zeker daar waar meerdere hulpverleners om een persoon heen staan, gebeurt het al snel dat een vraag of verzoek niet bij de juiste hulpvrager neergelegd wordt. Dat is over het algemeen niet erg want vaak is een persoon ook op zoek naar een luisterend oor. Terwijl je luistert als hulpverlener hoor je wel “de vraag“. Als het een vraag is die met financiën te maken heeft, biedt dit programma nu ook de mogelijkheid deze actie of taak direct bij ons neer te leggen zodat het gelijk op de juiste plek komt: namelijk ons actielijst.

 

Nieuwsgierig hoe dit in de praktijk werkt? Bel ons gerust… of ga naar de website van de applicatie: www.todoist.com

 


Perseu consultancy staat voor deze dienst geregistreerd bij:

Aanmeldingsprocedure voor registratie bij “professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders” is in voorbereiding

 

logo-pbi

http://www.bpbi.nl

Eind 2017 hopen we de aanmeldingsprocedure voltooid te hebben. Bij voltooing wordt dat hier vermeld!

Terug

Meer informatie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Inkomensbeheer

  Bij inkomensbeheer staat enerzijds het verkrijgen van balans in de inkomsten en uitgaven centraal en anderzijds het verkrijgen van rust en vertrouwen bij de client om de financiën op termijn weer op een verantwoorde manier zelf te kunnen doen.

  Coaching

  Bij coachen staat het verkrijgen van inzicht in de financiën centraal. Belangrijk in deze coachingstrajecten is dat de regie bij de client zelf blijft en hierbij ondersteunt wordt. Er zijn 3 soorten coachingstrajecten.

  Training voor professionals

  Mensen in schulden helpen met de juiste kennis en ervaring zorg voor geslaagde hulptrajecten. Kennis delen zorgt er voor dat meer mensen de juiste kennis bezitten om mensen verder te helpen. Kennis delen = samen staan we sterk!