Training – “terug in je kracht”

Uitgangspunten van training – “terug in je kracht” is gebaseerd op de methodiek van “krachtwerk” welke ook toegepast wordt op de andere diensten. Zie pagina “werkwijze” voor meer informatie over de methode krachtwerk. Klik hier

 

Coachingsmethode die individueel toegepast wordt (krachtwerk) is ook heel goed toe te passen bij het werken met groepen. Het werken met groepen voegt hieraan een dynamiek toe die versterkend kan werken (let op: dus ook verzwakkend bij verkeerde ondersteuning of verkeerde groepssamenstelling).

 

Groepswerk blijkt echter een hele effectieve manier van hulpverlening. In een groep:

 • vind je herkenning en steun
 • ontmoet je mensen met dezelfde problemen die echt begrijpen waar je het over hebt
 • vind je voorbeelden van hoe mensen anders met problemen omgaan
 • “lotgenoten” kunnen leren van elkaars krachten (ervaringen, vaardigheden, kennis)

 

Groepswerk, mits goed ondersteund en begeleid, kan door de groepsdynamiek een versterkende werking hebben op persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling naar onder andere gezond financieel gedrag.

 

Groepswerk is in ontwikkeling en programma wordt zorgvuldig samengesteld! De ontwikkeling vindt verder plaats binnen het traject “Zelf je schulden regelen”

 

Groepswerk in deze vorm wordt gezien als een vorm van training waardoor registratie bij het CRKBO van toepassing is. Hierdoor is het groepswerk vrijgesteld van BTW!

 

Planning: Start 2de helft van 2018

 


Teresina Perseu staat voor deze dienst geregistreerd bij:

crkbo-logo

https://www.crkbo.nl

Terug

Meer informatie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overige diensten

  Sociaal-financiele hulpverlening

  Sociaal-financiele hulpverlening is een vorm van hulpverlening waarbij mensen ondersteunt worden met de financiën op vrijwillige basis.

  Training voor generalisten

  Mensen in schulden helpen met de juiste kennis en ervaring zorg voor geslaagde hulptrajecten. Kennis delen zorgt er voor dat meer mensen de juiste kennis bezitten om mensen verder te helpen. Kennis delen = samen staan we sterk!

  Training zelf je schulden regelen

  Op het internet is er veel informatie te vinden voor als je schulden hebt. Vind je dit ook nog abracadabra en zie je door de bomen het bos niet meer?