Wie ben ik?

Ik, Teresina Perseu,  ben een breed georiënteerde en inzetbare professional die graag met de client, op een pragmatische wijze, de doelstellingen realiseert en de zorgvraag beantwoord. Na 30 jaar werken is gebleken dat ik een sterk analytisch vermogen heb, sociaal- en adviesvaardig ben.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door transparantie waarbij ………

 

Ok… en nu serieus: Wie ben ik nou echt naast een mooi uitgeschreven zakelijk profiel?

 

Als geen ander heb ik in mijn leven ervaren dat het leven gepaard gaat met vallen en opstaan. Veel gebeurt er wat niet gepland is en ongewenst. Ik raak steeds meer overtuigt dat er veel meer gebeurt in mijn leven waar ik geen invloed op heb dan wel. Veel te lang heb ik geloofd in de maakbaarheid van het leven, in ieder geval de maakbaarheid van mijn eigen leven. Als ik maar hard genoeg werkte (vocht) dan….. De laatste tijd heb ik ook deze illusie los gelaten en probeer ik mijn energie voornamelijk te steken in die dingen die ik wel kan veranderen. Van een wijze vrouw kreeg ik eens de volgende woorden welke volgens mij oorspronkelijk afkomstig zijn van Fransiscus van Assisi…

 

Geef mij de rust te accepteren wat ik niet veranderen kan

de moed te veranderen wat ik kan veranderen

en de wijsheid het verschil tussen beide te zien”

 

 

In mijn werk zal bovenstaande ook duidelijk zichtbaar zijn. Financiele problemen is een heel vervelend en lastig iets in het leven van een mens en vaak een niet op zichzelf staand probleem. Financiele problemen gaan vaak gepaard met problemen op andere levensgebieden. In mijn werk realiseer ik mij heel goed dat een persoon met (financiele) problemen voor een deel hier (misschien) zelf invloed op heeft gehad en voor een (groot) deel wellicht ook niet.

 

De eigen kracht zie ik als een belangrijk iets naar verbetering van je eigen leefsituatie. In mijn werkwijze staat het zoeken naar en het aanspreken van de eigen kracht van jou dan ook centraal. Zie hierover meer bij de pagina “werkwijze”… klik hier

 

Het doet mij, als mens, goed om te zien dat iemand die in zijn leven vastgelopen is, weer gemotiveerd raakt en zelf de volgende stap in zijn leven weer durft te zetten. Het doet mij goed om vanuit mijn werk en mijn professie hieraan een bijdrage te mogen leveren. Kortom mensen ondersteunen en begeleiden, enthousiasmeren en motiveren om de gewenste situatie te realiseren.

 

De hoop voor een persoon zijn daar waar men zelf niet meer bij de hoop kan komen. Immers hoop doet leven…

Een nieuwe start mogelijk maken… dat is uiteindelijk waar het om gaat… Iedereen verdient immers een herkansing in het leven!

 


Meer over Teresina

    Werk en opleiding

    Een aantal jaar werk ik alweer met heel veel plezier als inkomensbeheerder, schuldbemiddelaar, coach en trainer. Hier is heel wat studiejaren, arbeidsjaren en werkervaring aan vooraf gegaan. 28 jaar om precies te zijn.

    Werkwijze

    Mijn werkwijze wordt door een aantal aspecten beïnvloed; Denkstromingen bepalen mijn werkwijze maar ook mijn eigen levensvisie en -ervaring