Training voor generalisten

Training: Schulden en triage

 

De driedaagse training “schulden en triage” voor professionals (generalisten) is een praktische training om snel de essentie van de schulden problematiek in kaart te brengen en op basis daarvan een passende keuze te maken voor schuldhulp. Steeds meer is de tendens dat generalisten belast worden met de taak om mensen met schulden door te zetten naar passende hulp. Om dit goed te kunnen doen is een basis kennis van “het land der schulden” van belang maar ook het “boven water” krijgen van de essentie van de schulden problematiek zodat correctie doorverwijzing kan plaatsvinden. Het triëren kan hierin zeer efficiënt werken. Een juiste triage kan een bijdrage leveren tot het komen van een juiste prioritering van de schuldensituatie en een correcte doorverwijzing.

 

Deze training is geschikt voor jou als:

 • Hulpverleners
 • Maatschappelijk werker
 • Begeleiders binnen psychiatrische instellingen
 • Ambulant begeleiders
 • Buurtteam-medewerkers/ wijkteam-medewerkers
 • Anders opgeleide professionals binnen onder andere zorg en welzijn instanties en/of organisaties

 

Programmalijn: 

 • Dag 01: Bestaat uit theorie van het noodzakelijke kader (kader van “het land der schulden”) waarmee je te maken krijgt als het om schulden gaat.
 • Dag 02: Bestaat uit het verkrijgen van inzicht. De deelnemers passen de theorie toe in de praktijk van hun werk
 • Dag 03: Is een interactieve dag waarbij je uiteindelijk aan de slag gaat met het uitvoeren van een triage. De dag wordt gestart met het introduceren van een beslisboom en het begrijpen ervan.
 • Optioneel: Werkbegeleiding van 4 uur p.m. om het geleerde in de praktijk toe te kunnen passen en het geleerde te kunnen borgen.

 

 

 

Meer informatie: 

Tijd: 09:30 – 16:30

Plaats: In company

Groepsgrootte: Maximaal 8 – 10 deelnemers

Kosten per (3-daagse) training: €3800,= Kosten is inclusief trainingsmateriaal

 

Teresina Perseu staat geregistreerd bij het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor is deze training vrijgesteld van BTW!

 


Teresina Perseu staat voor deze dienst geregistreerd bij:

crkbo-logo

https://www.crkbo.nl

Terug

Meer informatie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overige diensten

  Sociaal-financiele hulpverlening

  Sociaal-financiele hulpverlening is een vorm van hulpverlening waarbij mensen ondersteunt worden met de financiën op vrijwillige basis.

  Training – “terug in je kracht”

  Groepswerk, mits goed ondersteund en begeleid, kan door de groepsdynamiek een versterkende werking hebben op persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling naar onder andere gezond financieel gedrag. Groepswerk is nog in ontwikkeling...

  Training zelf je schulden regelen

  Op het internet is er veel informatie te vinden voor als je schulden hebt. Vind je dit ook nog abracadabra en zie je door de bomen het bos niet meer?